Hvilken vei skal vi se, Høyre?

Etter at Wegard Harsviks bok «Blåkopi» ble lansert i slutten av februar, har Høyre vært veldig ivrige etter å brannslukke og forfekte det boken handler om; at norske Høyre ønsker å kopiere mye av politikken det svenske tilsvaret – Moderaterna – har ført de siste årene.

En politikk som har fungert dårligere enn det norske rødgrønne alternativet har klart å skilte med.

Jeg har ikke rukket å lese hele boken enda. Men det jeg har lest, ser ut til å stemme veldig bra. Og det er jeg overbevist om at Høyre også har forstått; de siste årene har de vært veldig ivrige etter å fortelle det norske folk at vi må se til Sverige (og andre land). Nå er de like ivrige med å si at vi ikke må se til Sverige (eller andre land).

Så det Høyre har sagt de siste årene, viser seg altså ikke å stemme. Ifølge dem selv.

Nå sier derimot Høyre at man ikke skal se noe sted, bortsett fra i Høyres partiprogram. Alt annet er svartmaling etc. Greit nok, men hvorfor har det vært så vanskelig å si det tidligere?

Vi skal selvfølgelig fortsette å se til andre land!

Det er alltid mye å lære av hvordan andre land løser sine problemer, og vi skal selvfølgelig se til andre land for å hente inspirasjon og idéer.

Men vi må alltid løse våre problemer på vår måte. Det er tross alt dét boken «Blåkopi» handler om; å blindt kopiere et annet lands politikk, slik Høyre vil, vil aldri fungere.