Siv Jensen er sinna! Igjen…

Siv JensenDet er aldri en overraskelse at Siv Jensen er sinna, at hun raser, er skuffet osv., og det har jo vært hennes «varemerke» ganske lenge. Forleden twitret SV-politikeren Heikki Holmås følgende:

Det er helt naturlig at utlandet oppfatter @frp_no som Norges høyrepopulistiske parti, som Dansk Folkeparti og Sverigedemokratene.

Det virker, forsiktig sagt, som om Siv Jensen ikke kjenner seg igjen i beskrivelsen at de er høyrepopulistiske, selv om alt og alle har valgt å bruke det begrepet om partiet siden partiets unnfangelse på 1970-tallet. Til og med Store norske leksikon omtaler Frp som et høyrepopulistisk parti:

Fremskrittspartiets ideologi er en blanding av høyrepopulisme og mer tradisjonell økonomisk liberalisme. Partiet har også lagt stor vekt på å være en protestbevegelse mot de etablerte partiene og benyttet seg av slagordet «for folk flest».

Men jeg skjønner ikke hvor Siv blir så jævla forbanna nå? Kan det ha noe med valgresultatet å gjøre?

Selvfølgelig har det noe med det å gjøre!

Nå skal Frp inn i regjeringsforhandlinger med f.eks. Venstre, hvis leder – Trine Skei Grande – sammenlignet Frp med Taliban for bare 15 måneder siden. Er det verre å bli kalt høyrepopulist, enn å bli sammenlignet med et av verdens mest undertrykkende bevegelser? Jeg undres.

Jeg undres også over hvorvidt Siv har politisk Alzheimers. I dagens artikkel i VG gjengis følgende utsagn:

Vi har aldri sunket til det lavmålet i Fremskrittspartiet når vi har omtalt SV. Vi er uenig med dem. Men vi har ikke karikert dem.

Men, Siv! Husker du ikke hva du sa i 2005, gjengitt i samme avis?

Siv Jensen kaller SVs nyvalgte nestleder Audun Lysbakken en kommunist som støtter diktatur og aksepterer grove brudd på menneskerettighetene.

Med dine – og ditt partis – ekstreme synspunkter på ting og tang, så anbefaler jeg deg å spare ditt mentale PR-budsjett til de kommende forhandlingene. Fordi du er snart nødt til å forklare de som stemte Frp hvorfor de ikke kan forvente å få alt dere har lovt oppfylt.

Kanskje ingenting, til og med. Fordi bak Frp sin steile front ligger det en fortid fylt av løfter og ekstreme utsagn som vil bli eksponert som troll i sollys.

Og da hjelper det ikke å bruke SV og/eller Heikki som solskjerm. Til det ble SV et alt for lite parti etter valget.

Lykke til – du trenger det!