Frp og Breivik går hånd i hånd…

Anders Behring BrevikNår et parti med over 16 prosent oppslutning i et land må holde en internasjonal pressekonferanse for å avklare hva de egentlig mener, så er det noe galt et sted.

Det er selvfølgelig Frp det er snakk om.

Partiet prøver å distansere seg både fra Anders Behring Breivik og det faktum at partiet blir omtalt som et høyrepopulistisk parti av norske og utenlandske medier. Det siste har allerede blitt avklart av eksperter;

Frp er et høyrepopulistisk parti, og man trenger ikke å være rakettforsker for å skjønne det.

Jeg har – om ikke venner, så iallfall bekjente – som sier, og som sa rett etter 22. juli, at «jeg er ikke enig i det Breivik gjorde, MEN!» – etterfulgt av en rekke formeninger om både det ene og det andre, som til slutt avsluttes med en direkte eller indirekte hyllest av Frp sin politiske retorikk.

Ketil Solvik-Olsen er en fornuftig herremann, og er vel en av dem jeg respekterer mest i Frp, selv om jeg har angrepet ham tidligere; han er som regel rett på sak, og holder seg der.

MEN!

Det er noe galt når profilen til Frp må utredes på en internasjonal pressekonferanse, partilederen ikke er der, og resultatet er at Ketil forteller hvordan han skulle ønske hvordan Frp var, sammen med en FpU-leder som er ekstremt ukomfortabel.

OG!

Ketil Solvik-Olsen nevner at Frp ble dannet på bakgrunn av Anders Langes parti sine «libertalistiske» verdier, uten å nevne at de samme verdiene også omfavnet Aparheid-regimet i Sør-Afrika på den tiden?

Hvorfor «glemte» du det, Ketil? Det er jo ganske viktig, er det ikke, når du prøver å fortelle at ditt eget parti ikke handler om separatisme?

OG!

Har vi glemt Mustafa-saken? Det var et brev som Carl I. Hagen dro frem i 1987. Angivelig var det snakk om et «islamistisk trussel» mot Norge i dette brevet. Frp gjorde sitt beste valg noensinne etter at dette brevet ble dratt frem i valgkampen.

Brevet var imidlertid falskt. Men Frp gjorde sitt beste valg, da…

OG!

Siden den gang har Frp kommet med – blant annet – følgende utsagn:

«Et samfunn uten etniske minoriteter er et samfunn i harmoni.» – Carl I. Hagen, september 1997.

«Der kristne og muslimer, jøder og arabere og andre forskjellige kulturer lever sammen, preges tilværelsen av drap, narkotika og annen type kriminalitet.» – Øystein Hedstrøm, juni 1999.

«Forskjellige raser, religioner og kulturer må ikke blandes hvis vi skal ha et harmonisk samfunn i Norge.» – Per Sandberg, januar 2003.

«Denne regjeringen og Bondevik er sammen med Stoltenberg, Halvorsen og Pedersen, indirekte ansvarlig for hvert drap og hver kriminell handling asylsøkere og andre med fremmedkulturell bakgrunn måtte stå bak.» – Per Sandberg, juni 2003.

«Frp kan og vil ikke samarbeide med partier som aksepterer kriminelle gjenger og enkeltindivider fra Afrika og ellers andre synlige innvandrere. […] Med synlige innvandrere mener jeg altså… Det har ingenting med afrikanere å gjøre, men jeg har ennå ikke sett en hvit afrikaner.» – Kenneth Rasmussen, august 2003.

«Norge hvert år maksimalt skal motta til sammen 1000 mennesker fra land utenfor den vestlige kulturkrets.» – Frp sitt program, 2004

«De har, på lik linje med Hitler, klarlagt for lenge siden at den langsiktige planen er å islamisere verden. De er på god vei, de er kommet langt inn i Afrika og er på god vei i Europa […] Og da må vi ta til motmæle.» – Carl I. Hagen, juli 2004.

«Vil ikke ha muslimer til Åsnes!» – Kjell Eierholen, mars 2006.

«Kjell Jensen fra Fremskrittspartiet mener at halvfleskete jenter er stygt å se på, og derfor ikke bør gå med bar mage.» – august 2007.

«Leder av Oslo Frp, Christian Tybring-Gjedde, foreslår at muslimske skoleelever skal bære David-stjerne for å markere jødeutryddelsen.» – mars 2010.

«Stortingsrepresentant Ulf Erik Knudsen mener barnemordere og terrorister bør få dødsstraff.» – oktober 2010

«– Kunne spart strøm uten innvandrere.» – desember 2010

OG!

Noen flere lokalpolitiske «tiltak» fra Frp:

«Vår politikk er at de dyktige og flinke skal overleve, resten får finne seg noe annet å gjøre.» – daværende ordfører i Sola kommune, 1989.

«Innvandrere med norsk statsborgerskap må føde bare to barn for å bli godtatt som gode nordmenn. Føder de flere, er det unaturlig og i strid med norsk kultur.» – Einar Lonstad, 1995.

«Ungdommen i dag er jo så store i kjeften av og til at en omgang pryl hadde nok gjort bra i enkelte sammenhenger.» – Jan Petter Bøe, Rogaland, 1999.

Hvis vi nå summerer…

…så har Frp selv sagt at de tilhører høyresiden i norsk politikk og forskere har sagt at de er populistiske.

Så blir det opp til deg å vurdere om det lille utvalget av Frp-uttalelser vist ovenfor er ekstreme eller ikke.

Du kan gjerne si at det er irrelevant hva de partiet sier ift. hva de gjør. Men faktum er at de ikke har gjort noenting enda. De har ment noe, og da må de også tåle å bli vurdert ut fra det de mener.

Nei, det er ikke Frp sin skyld at Anders Behring Breivik gjorde det han gjorde. Men ville han gjort det han gjorde uten Frp?

Dét er spørsmålet.