Du må ikke la følelsene ta overhånd, Flatland

Da det i dag ble klart at Therese Johaug ikke får lov til å delta sine arrangementer frem til  neste sesong, som betyr at hun går glipp av OL, har Hallvard Flatland utrykt at Norge bør boikotte det samme OL.

Det er antageligvis en nasjonalistisk og (eller?) edel tanke bak det hele, men Flatlands begrunnelse ga meg en utrolig flau smak i munnen.

Han burde tatt rollen som «Tause Birgitte» i dette tilfellet.

Johaug har ikke gjort noen noe galt. Selv om hun hadde har vært dopet. Dette kan diskuteres opp og ned i mente, men det er uansett ikke dét dette handler om. Dette handler om enkelte personers forhold til… – vel, i dette tilfellet. OL.

Flatland sier at vi bør boikotte OL fordi – tydeligvis – verdier som er viktige for ham har blitt angrepet:

– Jeg er så eitrende forbanna! Denne saken viser hvordan utøverne står med tanke på egen sikkerhet. De ofrer nærmest et helt liv for å lykkes i sin idrett.

Og:

– Jeg mener Norge bør stå samlet om det. Hvis ikke det blir gjort, bør hver enkelt utøver gå i seg selv, for dette handler om så mye mer enn bare Johaug – det handler om deres egen sikkerhet.

Dette er i utgangspunktet en flott innstilling.

Men.

Er det virkelig verre enn alle de som måtte dø for å arrangere OL i 2016? Og i tillegg alle de som ble tvangsflyttetHvor var dine, uttalelser, Flatland, om «sikkerhet» da dét skjedde? Er det bare deltakerne i et arrangement som skal beskyttes? Jeg spør fordi jeg ikke vet. Er det faktiske regler rundt dette?

Det er trist det som skjedde med Johaug, og jeg tror hun er uskyldig, men å si at hun er viktigere enn alle de som gjør det mulig å arrangere et OL blir feil. Veldig feil. Og det blir ekstremt feil av deg å prøve å uttale deg om det i form av en appell til «det norske folk.»

Så. Du kan godt oppfordre til OL-boikott, Flatland, men da må du gjøre det på riktige premisser. Inntil da får du oppføre deg som din langt bedre partner.

Taus.